Sterilizarea pisicii prin tehnica Keyhole

Chirurgie veterinara castrare pisica tehnica keyhole

Suntem printre puţinii medici veterinari care practică de foarte mult timp sterilizarea pisicilor prin incizii foarte mici, tehnica Keyhole. Astfel, scade riscul apariţiei de complicaţii (infecţii, rupturi), este scurtat timpul de vindecare, nu este necesar bandaj, guler sau cămaşă Alfort, iar durerea este foarte mult redusă.

Prin această intervenţie suntem capabili să efectuăm o sterilizare corectă şi completă numită ovariohisterectomie, termen care înseamnă îndepărtarea ovarelor, a coarnelor uterine şi a uterului.

Practicăm doar suturi intradermice adaptate la a reduce la minimum riscul apariţiei seromului postoperator, suturi care asigură un proces de vindecare rapid, estetic, pisica nu poate scoate firele deoarece nu este nimic vizibil şi accesibil la exterior.

Înainte şi după sterilizare pacienta nu necesită internare, doar o perioadă de supraveghere post operatorie.

Analizele de sânge preoperatorii se pot efectua în ziua intervenţiei, durează doar 10 minute şi beneficiem de un rezultat real al parametrilor biochimici ai pacientului chiar înainte de începerea procedurii de anestezie.

Folosim anestezie inhalatorie, monitorizăm constant funcţiile vitale şi nivelul saturaţiei de oxigen pe toată perioada intervenţiei până la revenirea din anestezie a pacientului. La 5-10 minute după terminarea intervenţiei, pisica este capabilă să se ridice şi să meargă, ulterior poate să alerge şi chiar să efectueze salturi moderate, iar în 1-2 zile este recuperată complet.